Betydningen af et foto

Betydningen af et foto

Dagscentret i Frederiks blev omdannet til fotostudie i en halv dag, og vakte stor glæde og begejstring hos både borgerne og deres nære.

Børnebørn og oldebørn fylder meget i vores ældre menneskers liv. Og ofte får bedste- og oldeforældre billeder af deres kære i fødselsdags- og julegave.

Jeg har ikke mange billeder af min oldemor - og efter hun er væk, har jeg ofte ønsket det. Og derved opstod idéen. Vi skal da lave bedste- og oldefotos!

I min fritid har jeg gennem årene fotograferet en del og jeg har et lille mobilt amatørstudie. Jeg præsenterede idéen for mine kolleger og for brugerne i Dagcentret Frederiks, som greb den - og vi satte en halv dag af til det.

Vi drak formiddagskaffe sammen - og i rummet ved siden af stod studiet klar. Snakken gik om bordet om kameraets udvikling gennem tiden, om det at skulle stadses ud og til fotograf som barn, om priserne på fremkaldelse, som har ændret sig meget.

Efter kaffen trak vi ind mod lamperne og den lyse baggrund. Alle hjalp hinanden med en børste her, en læbestift der og komplimenter og vittigheder føg gennem luften. Pludselig dukkede også en hund og senere en kat op og fotoseancen omfattede nu også ”vennebilleder” – hvor den bedste ven kunne være både en kammerat i Dagcentret, en elsket hund eller kat.

Billederne blev fremkaldt og vi brugte tid på at sætte dem i rammer og pakke fint ind. Vi talte om det at have billeder af kære familiemedlemmer.

Ikke nok med at borgerne gik hjem og kunne give deres familie en gave, men det var også en meget personlig gave, som de glædede sig til at give.

I løbet af tiden efter rullede tilbagemeldingerne ind - billederne havde bragt lykke.
Og gennem forløbet havde fokus hele tiden været på hygge, på den enkelte og på rehabilitering - ergo: Samvær, nærvær og mestring!